Kun je het leven leven waar jij echt blij van wordt?

Hoeveel mensen denken niet dat ze meer niet kunnen bereiken in het leven als dat ze nu doen en nooit slimmer zullen worden of gelukkig zullen zijn. Er zijn genoeg mensen die denken dat geluk, liefde, blijdschap niet voor hen is weggelegd.
Hoe zal het zijn om wel gelukkig te zijn, wel je droom te kunnen leven en wel te kunnen doen waar jij blij van wordt. Hoe zou het zijn als je leven zich zou gaan veranderen? Super, heerlijk toch! Het lijkt allemaal een sprookje, maar geloof me, je leven kan echt veranderen. Ik geef je 5 tips waardoor je een begin kunt maken om je leven te veranderen, omdat ik het je gun! Jij bent het waard!

Tip 1: Durf voor jezelf te kiezen
Het begint bij onszelf. We maken vaak keuzes en denken dan daarbij aan anderen. Wat zou die er van vinden? Als ik dat kies dan zullen ze me wel gek vinden. Het is belangrijk dat je vanaf nu voor jezelf kiest. Voelt het voor jou goed ongeacht wat een ander er van vindt? Laat je niet beïnvloeden door de mening van anderen. Kies komende tijd voor jezelf en niet naar wat ze op social media zeggen of wat vrienden of je ouders er van vinden. Durf voor jezelf te kiezen!

Tip 2: Luister naar je gevoel
Als je de tijd neemt voel je van binnen of het goed voelt of niet. Is het een duidelijke JA of twijfel je nog? Luisteren naar wat je lijf zegt is belangrijk. Als we even tijd voor onszelf hebben is het de gewoonte geworden dat we op onze telefoon gaan zitten kijken. We kijken op social media en lezen allerlei verhalen van wat anderen aan het doen zijn. We worden er onbewust door beïnvloed. Daarmee wordt ons hoofd/lijf nog voller gestopt dan het al zat. We rennen daarmee onszelf voorbij. Wij hebben het soms nodig om tijd voor onszelf te hebben. Luisteren naar wat jij wilt. Dit kan voor jou misschien een boek lezen zijn, muziek luisteren of wandelen in het bos. Als je deze dingen vaker gaat doen, voel je in je lijf wat je blij maakt en waar je ongelukkig van wordt.

Tip 3: Durf ‘NEE’ te zeggen
Zeg een keer ‘nee’ als je moe bent of geen zin hebt om ergens naar toe te gaan. Zeg een keer ‘nee’ als je het ergens niet mee eens bent. Wij zijn het zo gewend om iedereen maar te ‘pleasen’. Maar het werkt precies andersom. Als jij goed voor jezelf zorgt, heb je meer energie, en kun je er ook beter voor een ander zijn. En je zult merken dat er echt mensen zijn die verbaasd zijn als je een keer ‘nee’ zegt. Maar hé, dat maakt nu even niet uit. Je kiest nu voor jezelf!

Tip 4: Ontdek de kracht van je gedachten
Wist jij dat jij je eigen creator bent van jouw leven? Jij creëert het leven wat je graag wilt leiden. Wij zijn gewend om te zeggen wat er allemaal fout is gegaan in het leven. Te vertellen over dingen die niet zo zijn zoals je graag zou willen of denken dat ze zouden moeten zijn. Of hoe dingen je hele leven al zo zijn geweest, dus waarom zou het nog veranderen? Met jouw gedachten bezit je de kracht om jouw leven te veranderen. Ga vanaf nu een positief verhaal vertellen. Richt je op de positieve aspecten hoe jij echt zou willen dat de dingen waren. Vertel je verhaal over de beste dingen die jij ziet en besef dat we allemaal onze eigen werkelijkheid creëren.

Tip 5: Geef aandacht aan het onderwerp waar jij blij van wordt
Alles wat je aandacht geeft, groeit. Dus als jij aandacht gaat schenken aan de leuke dingen in jouw leven en je gaat richten op datgene waar jij blij van wordt. Dan zul je zien dat jouw leven vanaf nu echt gaat veranderen.

Wil je nog meer tools om jouw leven zo vorm te geven zoals jij wilt dat het is? Neem dan contact op. Ik vind het leuk je te ontmoeten.

Voor een afspraak mail naar info@SoulAdvice.nl of bel mij op mob: 06-20236666. Je kunt je ook aanmelden door hier te klikken.
Vind je het ook leuk om af en toe inspiratie of tips te ontvangen schrijf je dan op de website in voor de nieuwsbrief.

Hele fijne dag,

 

Tineke Bruinink