Mijn ervaring
Ik weet nog goed dat ik voor de eerste keer een klankenbad onderging. Ik werd overspoeld door de mooie klanken van verschillende klankschalen. Dit voelde voor mij als thuiskomen. Alle spanning en onrust verdween en met de verschillende klanken op de achtergrond en heel dichtbij op mijn lijf kwam ik in een eindeloze stilte. Dit wakkerde mij aan en ik wist direct dat ik zelf wilde werken met klankschalen.

De fantastische klankschalen die ik heb zijn handgemaakt in Nepal. Ik gebruik ze tijdens een Sound Healing. De harmoniserende klanken brengen rust en ontspanning in ons drukke leven. Het is zo fijn om naar te luisteren.

Wat zijn klankschalen?
Klankschalen zijn ronde metalen kommen. Ze worden al eeuwen gebruikt in onder andere Tibet, Nepal, China en Japan. Daar worden ze nog steeds gebruikt als:
– Kommen om voedsel in te bewaren en uit te eten,
– Ritueelschaal; bijvoorbeeld bij offers of begrafenis,
– Muziek en meditatie instrument.
Ik gebruik mijn klankschalen tijdens een Sound Healing. Ze zijn allemaal heel erg mooi.  Ze zijn gemaakt van verschillende soorten metaal. Sommigen zijn ook helemaal versierd. Elke klankschaal heeft zijn eigen unieke geluid, trilling en effect.

Hoe werken de klankschalen?
Wanneer een klankschaal wordt aangeslagen met een klopper brengt de schaal een geluid en een trilling voort. De trilling van de klankschaal is krachtig en verplaatst zich snel om en door het lichaam, waar het in iedere cel resoneert.

Ik leg het aan klanten als volgt uit. Stel je voor dat je een steentje gooit in een vijver. De rimpeling verplaatst zich dan over het hele water oppervlak. Omdat wij voor meer dan 70% uit water bestaan, worden onze organen en weefsels gemasseerd door de resonantie van de trilling en klank. Gelijk aan de rimpeling in het water. Het heeft een harmoniserend en rustgevend effect op het lichaam en de geest. Ook maak ik het zichtbaar door een klankschaal te vullen met water en deze dan aan te draaien. Wat mensen dan zien verbaasd ze helemaal.

Voor wie is een Sound Healing?
Een Sound Healing is voor iedereen die op zoek is naar diepe ontspanning, verstilling, harmonie en balans tussen lichaam en geest.

Een magische ervaring!
Ik vind het altijd weer heel erg speciaal om te zien hoe ontspannen klanten zijn na een Sound Healing. En om te horen wat het met ze heeft gedaan. Voor mij zijn de klanken nog steeds magisch om te geven en te ontvangen.